Prima casa 2011 la start: plafoanele de garantii au fost repartizate bancilor

Data publicarii: 31-01-2011 | Imobiliare



Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a repartizat celor 21 de banci participante la Prima casa plafoanele de garantii pentru creditele care urmeaza sa fie acordate anul acesta prin programul guvernamental.

Cel mai mare plafon - de 64 mil. euro, adica aproape o treime din garantiile totale repartizate pentru 2011 - a revenit BCR, institutia care a acordat cele mai multe credite prin acest program anul trecut. BRD, a doua banca locala dupa active, a primit un plafon de 32 mil. euro.

Plafoanele au fost repartizate pe baza realizarilor anterioare si a proiectiilor prezentate de banci pentru anul acesta, astfel ca al treilea cel mai mare plafon a fost primit de Raiffesien, care poate da credite in valoare de 25 mil. euro prin programul guvernamental.

In paralel, grecii de la Banca Romaneasca si Alpha Bank au primit plafoane de 21 mil. euro, respectiv 18 mil. euro. Cel mai mic plafon a fost obtinut de Volksbank, a saptea banca locala dupa active, care poate da credite garantate de stat in limita a 100.000 de euro.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: