Pretul petrolului a crescut cu 4%, pe fondul protestelor din Egipt

Data publicarii: 31-01-2011 | Actualitate



Pretul petrolului Brent a crescut vineri cu 4 procente, atingand pragul de 100 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimele 28 de luni. Analistii Reuters pun cresterea pe seama situatiei grave din Egipt.


Pe bursa de la Londra, pretul titeiului a ajuns nivelul de 99,42 de dolari/baril, dupa ce in timpul zilei maximul a fost de 99,74 de dolari, cel mai mare nivel inregistrat din 26 septembrie 2008, cand Lehman Brothers intra in faliment.

Cel putin 102 persoane au murit in Egipt in ultimele cinci zile, in urma confruntarilor dintre fortele de ordine si participantii la manifestatiile impotriva regimului condus de presedintele Hosni Mubarak, au declarat, duminica, surse medicale si de securitate.

In centrul capitalei egiptene, armata a inlocuit politia, dupa patru zile de confruntari violente intre demonstranti si fortele de ordine, care au parasit strazile, inclusiv cele din cartierele de locuinte din Cairo. Numeroase magazine au fost jefuite, iar sectiile de politie au fost vandalizate.

 

sursa: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: