Cat costa o asigurare medicala de lux: de la 2.000 la 8.000 de euro pe an

Data publicarii: 31-01-2011 | Finante-Banci


Cine vrea sa aiba confortul de a sti ca asigurarea medicala ii acopera investigatiile anuale sau chiar tratamentul in clinici din strainatate, trebuie sa scoata din buzunar cel putin cateva sute de euro anual, insa pretul unei astfel de polite poate urca la mai multe mii de euro.

Expatii si managerii marilor companii sunt principalii clienti ai asigurarilor medicale "de lux", iar numarul politelor vandute anual se numara in sute. Acesti clienti beneficiaza insa de cele mai bune conditii, iar asiguratorii nu dau inapoi cand trebuie sa deconteze facturi ale unor interventii sofisticate, fie ca sunt realizate la Viena sau chiar la Tokio.

"Numarul politelor care acopera tratament in strainatate a crescut vizibil anul trecut, dar piata nu a ajuns inca la maturitate. Observam o crestere a cererii pentru aceste produse datorita cazurilor frecvente de malpraxis din Romania sau de spitale fara produse medicale disponibile", comenteaza Cristian Fugaciu, directorul general al brokerului de asigurari Marsh.

Pretul unei asigurari in baza careia un client are acces la tratament in strainatate pleaca de la 700 de euro pe an si poata sa ajunga in medie la 2.000-3.000 de euro pe an in cazul produselor complexe. Aceste polite acopera de la consultatii medicale pana la recuperare medicala, proteze, transplant de organe sau tratament pentru boli grave. Exista insa si polite fara nicio restrictie in ceea ce priveste suma asigurata sau locul in care clientul poate fi tratat si al caror pret depaseste 8.000 de euro pe an.

Marsh intermediaza polite emise de gigantul britanic Bupa, dar si companiile locale de asigurari si-au dezvoltat in ultimii ani produse pe acest segment. De exemplu, Eureko are circa 500 de clienti cu polite de sanatate care beneficiaza de acoperirea cheltuielilor cu tratamentul in strainatate. Pretul unei astfel de asigurari porneste de la 720 de euro pe an si acopera in cele mai multe cazuri tratamentul precum si transportul in strainatate, afirma reprezentantii asiguratorului.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: