Un angajat din cinci lucreaza zi de zi peste programul normal de lucru

Data publicarii: 31-01-2011 | HR/Cariere



Iar 70% din manageri fac acelasi sacrificiu de cateva ori pe saptamana. Urmare fireasca, 85% dintre angajatii romani sunt adesea preocupati de problemele de la locul de munca in timpul liber.

Motivele acestui dezechilibru sunt, pe de o parte, nevoia companiilor de eficientizare a personalului, fara a tine cont de consecintele pe termen lung ale acestei supraaglomerari, si, pe de alta, lipsa oricaror masuri la nivel legislativ.

"Cand vine vorba de politici publice si decizii politice, interesul pentru echilibrul intre viata profesionala si viata personala este ca si inexistent in Romania", spune Livia Aninosanu, directoare de programe in cadrul Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE). In ultimii doi ani, ONG-ul a implementat un proiect pe aceasta tema ("Fii familyfriendly! Formare si consultanta pentru companiile din Bucuresti si Ilfov", cofinantat din Fondul Social European) si care urmeaza sa se incheie luna aceasta, printr-un concurs dedicat companiilor care au pus in practica programe de reducere a stresului angajatilor la lucru. 

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: