Razboiul IPTV. Cum se bat RCS&RDS si Romtelecom pentru a vinde televiziune prin Internet

Data publicarii: 03-02-2011 | Media

Grupul RCS&RDS a lansat recent, in 10 mari orase, serviciul de IPTV. Pana in momentul de fata, Romtelecom era singurul distribuitor national al acestui tip de serviciu

Televiziunea prin Internet (IPTV) este in acest moment una dintre cele mai fierbinti nise de pe piata telecomunicatiilor. In momentul de fata, singurul operator care ofera acest tip de serviciu la nivel national este Romtelecom, care a strans pana in septembrie 2010 circa 20.000 de clienti. Serviciul a fost lansat recent si de rivalii de la RCS&RDS, in 10 orase, printre care si Capitala, conform Ziarului Financiar. Ofertele privind noul serviciu nu au fost inca facute publice. Piata are potential, in conditiile in care, in momentul lansarii acestui serviciu de catre Romtelecom, la finele lui 2009, in Romania erau doar 800 de clienti IPTV in Romania, conform datelor ANCOM.

Programele pot fi vazute si in reluare, la cerere

Televiziunea prin Internet, transmisa prin fibra optica, permite vizualizarea unui numar mai mare de canale decat prin cablul TV, la o calitate audio si video mai mare, inclusiv in format HD. Mai mult decat atat, printre functiile suplimentare se numara si posibilitatea de a vedea un program in reluare sau de a vizualiza un anumit program, la cerere, contra unui cost suplimentar de cele mai multe ori. De asemenea, se poate bloca sau chiar da inapoi imaginea, in functie de pachetul TV achizitionat. Acest tip de televiziune poate fi o varianta demna de luat in seama mai ales de catre cei care au doar conexiuni la Internet, fara TV.

Continuarea in Gandul.info