Banca Mondiala va acorda Romaniei 750 milioane euro pentru asistenta sociala si sanatate

Data publicarii: 04-02-2011 | Finante-Banci


Banca Mondiala va acorda Romaniei 250 milioane euro pentru sanatate si 500 milioane euro pentru asistenta sociala, pentru realizarea de noi reforme in aceste domenii, a declarat joi economistul sef pe politici economice pentru Europa si Asia Centrala al Bancii Mondiale, Sudharshan Canagarajah.

Totodata, potrivit oficialului Bancii Mondiale, va fi virat si cel de-al treilea imprumut pentru politici de dezvoltare, de 400 de milioane de euro.

Banca Mondiala a aprobat, in 20 ianuarie, eliberarea celui de-al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare (DPL2) pentru Romania, in valoare de 300 milioane euro. Al doilea imprumut de la Banca Mondiala era programat initial pentru prima parte a anului 2010, dar acordarea acestuia a fost amanata din cauza neindeplinirii de catre tara noastra a masurilor agreate.

In cadrul pachetului de asistenta financiara agreat cu institutiile internationale, Banca Mondiala ofera sprijin sub forma a trei imprumuturi pentru politici de dezvoltare (DPL) in valoare totala de 1 miliard euro. Primul DPL, in valoare de 300 milioane, a fost aprobat si semnat in septembrie 2009, fiind tras pe 21 octombrie 2009.

Romania a agreat in 2009 cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si alte institutii internationale un pachet de asistenta financiara pe doi ani de aproape 20 miliarde euro. Pana in momentul de fata, Romania a primit 12,17 miliarde euro de la Fondul Monetar International, respectiv 3,7 miliarde euro de la Comisia Europeana si alte 600 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

 

NewsIn