Intaia primavara fara malluri noi. In toamna ar putea fi gata sapte proiecte

Data publicarii: 10-02-2011 | Lifestyle

Primavara acestui an este prima din ultimii cinci cand dezvoltatorii de centre comerciale nu mai au programate inaugurari de noi malluri, in conditiile in care in ultimii patru ani au fost deschise mai mult de zece proiecte inaintea sarbatorilor de Pasti, cand interesul pentru consum este in crestere.

Malluri noi au fost inaugurate chiar si la inceputul anului 2010, cand scaderea consumului era evidenta, doua proiecte fiind deschise in primele luni ale anului: Atrium Center in Arad si Sun Plaza in Bucuresti In ultimii cinci ani au mai fost inaugurate inainte de Pasti si proiecte precum Unirea Shopping Center Brasov si chiar mallul Baneasa Shopping City.

Doar doua sunt perioadele considerate "clasice" pentru deschiderea de noi spatii pentru cumparaturi: saptamanile dinainte de Pasti si perioada dinainte de Craciun. Lunile de vara, cand este perioada concediilor, sunt considerate nefavorabile pentru proiecte noi, la fel cum sunt si lunile ianuarie si februarie, dupa sarbatori, cand de asemenea scade apetitul pentru cumparaturi.

Continuarea in Ziarul Financiar