Mic ghid care te-ar putea ajuta sa platesti o rata mai mica. Cat de profitabila este refinantarea creditelor

Data publicarii: 15-02-2011 | Finante-Banci





Romanii apeleaza la refinantarea creditului fie pentru a plati o rata mai mica, fie pentru consolidarea datoriilor lunare intr-o singura rata. In ultima perioada, bancile au renuntat la o serie de comisioane aferente refinantarii

Ca sa atraga clienti noi, dar si pentru a se asigura ca isi vor recupera banii de la cei cu intarzieri la plata ratelor, tot mai multe banci renunta la diferite costuri aferente restructurarii creditelor. Numai din eliminarea comisionului de ana-liza a dosarului, economia este de apro-ximativ 200 de lei. Persoanele care apeleaza la refinantare, rescadentare sau ree-salonare - cele trei metode folosite de banci pentru restructurarea imprumutu-rilor - pot castiga de doua ori. Astfel, clien-tii scapa de anumite comisioane si pot plati rate mai mici, in functie de solutia aleasa.

► Millennium Bank, de exemplu, nu percepe comision de analiza a dosarului la creditele de refinantare. Oferta, valabila pana la finele lunii iunie, se aplica doar la creditele ipotecare contractate pentru refinantarea altor imprumuturi ipotecare.
publicitate

►Pana la sfarsitul lunii, si Emporiki Bank are in derulare o promotie pentru refinantarea creditelor cu ipoteca, prin care clientii nu platesc niciun comision.

► Pana pe 28 februarie este valabila si oferta GarantiBank de refinantare a oricarui tip de credit. Banca nu percepe comision lunar de administrare a creditului si nici comision de analiza a dosarului.

► Si CEC Bank a eliminat comisionul perceput in cazul restructurarii creditelor destinate persoanelor fizice, pentru toate produsele de creditare din oferta curenta.

 

integral in: Gandul