Toti cetatenii din Singapore vor fi recompensati cu un miliard de dolari

Data publicarii: 22-02-2011 | International
Guvernul din Singapore a decis sa recompenseze populatia tarii pentru ca a asigurat o crestere record a Produsului Intern Brut (PIB) al tarii in 2010. Anul trecut, economia singaporeza a inregistrat o crestere de 14,5%, ceea ce a constituit rata maxima de crestere in intreaga istorie de 45 de ani a acestui oras-stat.

Potrivit ministrului de finante Tharman Shanmugaratnam, toti cetatenii adulti din Singapore vor primi catre data de 1 mai in total un miliard de dolari. Valoarea recompensei va depinde de venitul beneficiarului si va varia intre 230 si 630 de dolari.

In plus, guvernul singaporez va aloca in 2011 resurse in valoare de 5,2 miliarde de dolari pentru a-si ajuta cetatenii sa faca fata presiunilor inflationiste din cauza cresterii preturilor la materiile prime si a cheltuielilor ridicate.

"Ca o tara care importa tot ceea ce consuma, vom fi mereu vulnerabili la procesele de inflatie globala. De aceasta data, este vorba in principal de alimente, utilitati si alte costuri legate de combustibili", a explicat ministrul amintit.

Pachetul de asistenta sociala destinat locuitorilor din Singapore se ridica anul acesta la 10 miliarde de dolari, intre care 2,5 miliarde pentru facilitati fiscale si stimulente destinate gospodariilor, precum si 2,7 miliarde dolari pentru investitii sociale pe termen lung - programe de formare a personalului, programe de sanatate pentru populatia mai varstnica si dezvoltarea artei.

 

integral in: capital.ro