Cum sa-ti reduci rata cu 50 de euro la un credit de 10.000

Data publicarii: 25-02-2011 | Finante-Banci


Persoanele care au curajul sa puna casa drept garantie pentru un imprumut de nevoi personale castiga o rata lunara mai avantajoasa si scutesc pana la 40% din costul total al creditului.
O rata de 270 de euro, aferenta unui credit de 10.000 de euro, scade pana la 215 euro, la un imprumut garantat cu ipoteca.

Bancile acorda creditele de nevoi personale in doua variante: fara garantii si cu garantii ipotecare, cele cu garantii fiind mai ieftine pentru ca sunt considerate mai putin riscante.

Potrivit ofertelor bancare, costul unui credit de nevoi personale de 10.000 de euro pe cinci ani, garantat cu ipoteca, este cu circa 40% mai mic decat al unuia fara garantie.

De exemplu, un client Raiffeisen achita un cost total de 3.600 de euro pentru un imprumut negarantat. Daca depune o garantie imobiliara, costul scade la 2.200 de euro, ceea ce inseamna o economie de 38%. Economia lunara nu este nici ea de neglijat. Astfel, un client care a luat un credit negarantat de 10.000 de euro pe cinci ani de la Alpha Bank achita o rata de 270 de euro, in timp ce pentru un imprumut garantat va plati 215 euro, economisind 50 de euro, deci 20% din rata.


Riscuri similare

Romanii ezita sa puna casa gaj deoarece se tem ca, daca nu mai pot plati ratele, pierd locuinta. Temere doar partial justificata. Executorii bancari au la dispozitie trei "cai de atac" pentru a recupera creditul: poprirea disponibilitatilor banesti, executarea bunurilor mobile si executarea proprietatilor imobiliare.

"Pentru recuperarea unui credit negarantat, banca trebuie sa treaca prin toate etapele, in aceasta ordine. Se instituie intai poprire pe salariu, iar daca nu se recupereaza imprumutul, se executa bunurile mobile si abia mai apoi locuinte sau terenuri", ne-a explicat unul din membrii Corpului Executorilor Bancari.

 

integral in: evz.ro