Ce victime a facut criza in ultimii ani! Cine a reusit sa iasa la liman si cine s-a afundat in datorii!

Data publicarii: 01-03-2011 | Afaceri

Criza financiara a afectat tot mai multe businessuri din Romania. Mii de companii au intrat in insolventa si peste 1.600 de firme cu investitori straini au fost radiate in ultima jumatate a anului trecut, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului. Doar cateva branduri au reusit sa-si reorganizeze activitatea si sa iasa la liman. Citeste mai jos despre cele mai cunoscute insolvente si falimente ale ultimilor trei ani.

Diverta, Flamingo, lantul de magazine Leonardo, K Tech Ultra Pro, reteaua Univers`all sunt doar cateva dintre companiile care si-au declarat imposibilitatea de plata a datoriilor catre creditori.

Insa acestia din urma n-au tinut cont de notorietatea agentiilor economic. Anul trecut, la Registrul Comertului s-au inregistrat peste 19.000 de dosare de insolventa.

Unde au gresit firmele care n-au mai putut sa-si plateasca datoriile?

"Criza financiara este cea care si-a pus amprenta asupra afacerilor de pe piata romaneasca. Apoi, accesul limitat al companiilor la credite, nu cum se intampla in strainatate", a explicat vicepresedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania, Florea Parvu.

Parvu a mai vorbit si despre managementul prost al multor firme, reconvertirea unora dintre acestea, dar si scaderea de cumparare a consumatorilor.

In ultimii ani, nume precum EuroAsig, Univers'all si Ultra Pro au rasunat... falimentar.

Societatea de asigurari Euroasig nu a putut sa-si reorganizeze activitatea dupa declararea insolventei, iar in decembrie 2009, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a declarat compania falimentara, urmand ca creditorii si colaboratorii Euroasig sa-si recupereze datoriile de la Fondul de Garantare.

Continuarea pe InCont.ro