Sute de mii de locuri de munca libere in Germania. Afla cum te angajezi

Data publicarii: 01-03-2011 | HR/Cariere

Cererea de forta de munca din Germania a atins cel mai inalt nivel din ultimii sase ani, ceea ce i-a facut pe angajatori sa scoata la concurs pe piata europeana a muncii peste 300.000 de posturi pentru care cauta salariati pe portalul de recrutare EURES. Majoritatea posturilor vacante sunt in sectorul sanatatii, al constructiilor sau in cel alimentar, dar angajatorii cauta si personal inalt calificat. Si desi Germania este unul dintre statele europene care a mentinut restrictiile pe piata muncii pentru romani, orice lucrator din Romania se poate angaja in aceasta tara in baza unui permis de munca.

Agentia de stat pentru ocuparea fortei de munca a anuntat, ieri, ca angajatorii germani se confrunta cu mari dificultati in a ocupa locurile de munca vacante, in prezent acestia inregistrand la institutia publica zeci de mii de posturi vacante.

Problema lipsei fortei de munca autohtone a devenit o problema serioasa la Berlin, in conditiile in care presa germana scria recent ca Guvernul condus de Angela Merkel intentioneaza sa lanseze o campanie de angajare a tinerilor europeni din tari aflate in criza, pentru a preveni un deficit al fortei de munca.

 Reprezentanti ai partidului crestin-democrat (CDU) al cancelarului german au infiintat un grup de experti pentru a studia modalitatile de a incita tinerii sa vina sa se instaleze in Germania.

 "Este mai bine sa importam mana de lucru din Europa decat sa schimbam legile privind imigratia din alte regiuni ale lumii", declara recent un reprezentant al partidului.

 Pe de alta parte, angajatorii din Germania au inregistrat pe portalul de recrutare la nivel european EURES peste 300.000 de joburi pentru cetatenii din UE care vor sa lucreze intr-o companie germana.

integral: incont.ro