ANAF anunta incasari de 285 mil. lei in urma verificarilor vamale efectuate in ianuarie-februarie

Data publicarii: 02-03-2011 | Diverse


Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat marti ca, in urma controalelor derulate in lunile ianuarie-februarie de catre structuri din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), au fost achitate la bugetul de stat 285 milioane lei (circa 95 milioane dolari)

Astfel, in urma controalelor derulate in cele doua luni de catre Directia Supraveghere Accize si Operatiuni Vamale (DSAOV) si Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Bucuresti, structuri din cadrul ANV, au fost achitate la bugetul de stat 285 milioane lei, din care peste 20 de milioane lei reprezinta obligatii restante si neachitate pana la momentul controalelor.

Cele doua structuri de control au efectuat verificari la 650 de societati comerciale, care au derulat operatiuni de punere in libera circulatie a marfurilor avand origine declarata China, prin birourile vamale din Bucuresti.

Totodata, in aceeasi perioada, Serviciul Antifrauda Fiscala si Vamala din cadrul DRAOV Bucuresti a efectuat controale ulterioare privind operatiunile vamale derulate de agentii economici din raza de competenta.

"In urma controalelor au fost identificate fraude la declararea eronata a valorii in vama, la  incadrarea tarifara eronata a marfurilor si la sustragerea de la vamuire a marfurilor" se arata in comunicatul ANAF.

De asemenea, ANAF precizeaza ca au fost constatate drepturi vamale in valoare totala de 7.418.377 lei, jumatate din suma fiind deja incasata, si au fost aplicate amenzi in valoare de 3.000 lei.

In aceasta perioada Autoritatea Nationala a Vamilor, prin structurile sale din subordine, efectueaza verificari privind importurile de legume-fructe derulate prin birourile vamale din raza de competenta.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: