Ce trebuie sa stii cand cumperi un Casco

Data publicarii: 02-03-2011 | Finante-Banci

O polita Casco protejeaza un autovehicul de furt sau eventuale daune, indiferent de vinovatia soferului. Exista insa situatii de selectie adversa cand informatia este asimetrica pentru ambele parti implicate in contractul de asigurare, ceea ce conduce la costuri suplimentare.

La achizitia unei polite de asigurare se recomanda inainte de toate unui client sa nu tina cont niciodata doar de informatii generale si sa sa nu se lase convins usor pe chestiuni subiective.

Acesta trebuie sa citeasca atent conditiile stipulate in contract, sa decida in consecinta si sa adreseze intrebari acolo unde considera necesar, dar numai inainte de a cumpara polita si nu dupa.

"Informarea cu privire la riscurile acoperite si cazurile de acordare a despagubirilor, la variantele de acoperire este absolut necesara, pentru a afla care se potriveste cel mai bine profilului si nevoilor sale", afirma Razvan Pavel, director tehnic auto in cadrul Groupama Asigurari.

Astfel, clientul trebuie sa verifice riscurile acoperite din contract si nu pretul, deoarece el cumpara calitatea procesului de plata al daunelor in cazul producerii unui eveniment si nu senzatia ca este asigurat platind un pret mic. Factorul pret devine important doar analiza prin comparatie cu riscurile acoperite si conditiile oferite, dupa mai multe criterii, niciodata dupa un singur criteriu.

In egala masura, el trebuie sa se informeze asupra cazurilor de excluderi, pentru a sti ceea ce nu se despagubeste in eventualitatea producerii unui eveniment. 

Continuarea in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: