Turistii de la munte taie din bugetele destinate mancarii. Incasarile hotelierilor, cu 15% mai mici

Data publicarii: 03-03-2011 | Turism

Hotelierii de pe Valea Prahovei au avut, in primele doua luni ale acestui an, incasari mai mici cu peste 15% decat in perioada similara a anului trecut. Scaderile provin mai ales din diminuarea cheltuielilor cu mancarea.

"Singura veste buna legata de munte este ca e zapada. In rest, este mai rau ca anul trecut, iar incasarile din primele doua luni ale acestui an au scazut cu peste 15% comparativ cu ianuarie-februarie 2010", a declarat agentiei Mihai Rajnita, secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR). El a adaugat ca scaderile provin atat din diminuarea numarului de turisti, cat si din reducerea cheltuielilor acestora cu mancarea.

Hotelier: "Se simte saracia"

Si Dan Malusel, proprietarul hotelului Ursuletul din Predeal si administratorul discotecii The Office din acelasi oras, spune ca turistii care au venit in acest an la munte au redus drastic cheltuielile.

"Este mult mai slab decat anul trecut ca incasari, desi ca grad de ocupare se apropie de nivelul din 2010. Oamenii sunt mult mai stramtorati decat anul trecut. Discotecile sunt pline, dar vanzarile sunt la o treime fata de 2010, desi numarul de clienti a ramas constant", a afirmat Malusel.

Continuarea in Gandul.info


Ultimele stiri pe BankNews.ro: