BCR: Cresterea economica va fi de sub 1% in 2011, daca infrastructura nu se va dezvolta substantial

Data publicarii: 03-03-2011 | Economie

Romania ar putea inregistra o crestere economica mai mica de 1% in acest an, intr-un scenariu pesimist, daca infrastructura tarii nu se va dezvolta substantial, a declarat miercuri presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

""Un scenariu pesimist ar fi ca investitiile majore in infrastructura sa nu fie facute. Cred ca acest lucru ar fi intr-adevar ingrijorator. Am sustinut multi clienti corporate in aceste vremuri dificile si, multi dintre acesti clienti, inca se confrunta cu dificultatea de a-si continua afacerea. Asa ca, si noi si clientii asteptam ca cererea sa reinvie si sper ca piata va avea o crestere semnificativa", a mentionat Dominic Bruynseels.

Acesta a mai spus ca, intr-un scenariu pozitiv, economia incepe sa se redreseze in a doua jumatate a acestui an.

"Un scenariu pozitiv ar fi ca economia sa se redreseze in a doua jumatate a acestui an, conducand astfel la o crestere a creditarii. Pe partea de corporate am vazut deja o crestere (...) Daca lucrurile se misca in sens pozitiv, atunci anul viitor cresterea va fi mai substantiala, acesta fiind un scenariu bun", a mai spus presedintele executiv al BCR.

BCR estimeaza pentru acest an o crestere economica de 1,2-1,5%. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: