Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in ianuarie cu 5,6%

Data publicarii: 03-03-2011 | Economie

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in ianuarie cu 5,6% fata de aceeasi luna din 2010, ca urmare a scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 15,4%, a anuntat joi INS.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 5,7% mai mic decat in ianuarie 2010.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au diminuat cu 7,9% in ianuarie fata de aceeasi luna a anului precedent, iar vanzarile de produse nealimentare cu 0,9%.

Fata de decembrie 2010, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in ianuarie cu 1,7%, in date ajustate sezonier si a scazut cu 29,4% in serie bruta.

Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 6,5% potrivit datelor ajustate sezonier, cele de produse alimentare, bauturi si tutun cu 1,1%, in timp ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate a scazut cu 4,6%. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: