Vreme a semnat acordul de finantare de 2 mil lei pentru sistemul e-administratie din Bistrita-Nasaud

Data publicarii: 04-03-2011 | Economie

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a semnat joi, alaturi de Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Daniel-Cristian Florian, un contract de finantare din fonduri structurale in valoare de 2,08 milioane lei, pentru implementarea unui sistem de tip e-administratie.

Astfel, valoarea totala a proiectului "@dministratie moderna in slujba cetateanului".este de 2.078.768 lei, din care 1.676.571 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), scopul proiectului este acela de a pune la dispozitia cetatenilor, un sistem de tip e-administratie, pentru furnizarea de servicii publice electronice, prin informatizarea a 15 fluxuri de lucru interne.

Astfel, prin intermediul sistemului, cetatenii vor avea acces la urmatoarele servicii electronice: vizualizarea informatiilor publice on-line, descarcarea de formulare-avize pentru completare, consultarea stadiului unei cereri depuse, audienta on-line, plata on-line a taxelor-plata de apostilare, informare integrata pentru cetateni si mediul de afaceri in domeniul serviciilor publice de eliberare pasapoarte, permise auto, inmatriculari, apostilare documente, eliberarea autorizatiilor pentru colectarea deseurilor.

MCSI precizeaza ca ponderea serviciilor electronice implementate in totalul serviciilor furnizate de solicitant va creste pana la 63% la finalul implementarii proiectului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: