Seful pe investitii al EFG Eurobank: Fondul Proprietatea nu a rezolvat toate lipsurile bursei romanesti

Data publicarii: 04-03-2011 | Bursa

Bursa de la Bucuresti (BVB) ramane un jucator de mici dimensiuni in Europa emergenta, in ciuda listarii Fondului Proprietatea, care are totusi meritul de a le fi adus aminte investitorilor institutionali de potentialul pietei locale, considera Aris Xenofos, presedintele EFG Eurobank Fund Management Company (FMC) si membru in consiliul de administratie al Bursei din Atena. 

"N-as spune ca piata de capital din Romania nu poate fi pusa pe harta burselor cu potential de investitie din Europa, insa dimensiunea acesteia ramane una relativ mica. Listarea Fondului Proprietatea este un semnal care atrage atentia marilor jucatori internationali, insa aceasta nu este indeajuns pentru a spune ca acum s-au rezolvat toate lipsurile. O crestere a BVB poate fi realizata doar prin aducerea altor companii private, sau printr-o politica de privatizare mai agresiva", declara presedintele subsidiarei de asset management a EFG Eurobank.

Oficialul spune ca nu doar BVB se confrunta cu o problema a lichiditatii, si in Grecia rulajele zilnice scazand drastic in ultimii ani.

Cititi continuarea in Wall Sreet

Ultimele stiri pe BankNews.ro: