Mugur Isarescu, distins de Franta cu Ordinul Legiunii de Onoare

Data publicarii: 07-03-2011 | Finante-Banci


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost distins vineri de catre Ambasada Frantei la Bucuresti cu Ordinul Legiunii de Onoare, in grad de Ofiter.


Ceremonia, care l-a avut ca amfitrion pe Ambasadorul Frantei, Henri Paul, s-a desfasurat la resedinta inaltului demnitar francez din Capitala, in prezenta mai multor personalitati.

Distinctia acordata guvernatorului BNR recunoaste meritele oficialului, activitatea din domeniul economic si buna guvernanta economica.

,,Presedintele Republicii franceze, acordand aceasta medalie, a dorit sa recunoasca, nu doar meritele dumneavoastra personale si o cariera stralucita pusa in slujba Romaniei, ci si importanta pe care o acorda bunei guvernante economice pe care o incarnati aici in aceasta tara, pentru imbunatatirea relatiilor romano-franceze', a spus Henri Paul.

La randul sau, Mugur Isarescu a mentionat ca distinctia il onoreaza.

,,Ma onoreaza distinctia presedintelui Republicii Franceze, Nicholas Sarkozy. Din cate am inteles, distinctia nu este acordata doar pentru activitatea mea, ci si pentru politica monetara a Bancii Nationale, datorita careia Romania a facut fata cu bine crizei', a spus guvernatorul BNR.

La ceremonia de la Ambasada Frantei au fost prezente personalitati importante, printre care: maestrul Radu Beligan, Ion Caramitru, fostul premier Radu Vasile, Ilie Nastase, economistul Daniel Daianu si Teodor Melescanu.

Ordinul acordat vineri guvernatorului BNR este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, instituita in 1802 de Napoleon Bonaparte. In urma cu doi ani, ambasadorul Frantei in Romania i-a acordat fostului tenisman Ilie Nastase titlul de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie a statului francez.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: