Cat de ieftin este creditul cu cardul de salarii. Cum se obtine un overdraft

Data publicarii: 07-03-2011 | Finante-Banci


Creditul care poate fi luat cu cardul de debit este, de cele mai multe ori, o suma de trei pana la sase ori mai mare decat salariul virat pe respectivul card

Creditul de tip descoperit de cont, sau overdraftul, este creditul care poate fi luat pe baza unui card de debit, respectiv a cardului de salariu. Banca pune la dispozitia clientului, la cererea acestuia, o anumita suma de bani care poate fi cheltuita in plus fata de cea care este deja in contul cardului de debit. Banii obtinuti din overdraft vor fi folositi abia dupa ce suma disponibila deja pe card este epuizata.

Majoritatea bancilor ofera posibilitatea de a imprumuta prin aceasta metoda o suma rezultata inmultind valoarea salariului cu un anumit multiplicator, de exemplu de trei ori valoarea lefei, de exemplu suma de 3.000 de lei in cazul unui salariu lunar, incasat pe cardul de debit, de 1.000 de lei.

Valoarea multiplicatorului si plafonul maxim difera de la o banca la alta. La BCR, de exemplu, plafonul maximal este de sase salarii nete, fara a depasi insa nivelul de 20.000 de lei in timp la ING, prin Extra' ROL, limita este de trei salarii nete, dar nu mai mult de 30.000 de lei, fiind nevoie de un salariu de cel putin 750 de lei pe luna.

Dobanda se aplica imediat dupa accesarea creditului

Diferenta intre creditul de tip overdraft si folosirea unui card de credit este ca in cazul descoperitului de cont nu exista o perioada de gratie, ceea ce inseamna ca beneficiarul imprumutului va plati dobanda pentru suma imprumutata incepand cu ziua in care aceasta a fost accesata.

Integral in Gandul.info
Ultimele stiri pe BankNews.ro: