Se pot esalona datoriile la buget. Beneficiarii scapa de executarea silita, dar nu si de penalitati

Data publicarii: 07-03-2011 | Finante-Banci


Ministerul Finantelor a decis sa revina la sistemul esalonarilor la plata a obligatiilor fiscale restante, insa consultantii fiscali sunt sceptici in legatura cu impactul masurii asupra mediului de afaceri, singurul avantaj important fiind faptul ca beneficiarii vor scapa de executare silita pe parcursul reesalonarii.

Finantele vor sa esaloneze la plata, pentru o perioada de pana la 5 ani, obligatiile fiscale ale firmelor cu probleme financiare, conditionat de constituirea unor garantii si achitarea datoriilor curente, a ratelor esalonate si a dobanzilor datorate pe perioada esalonarii la plata, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

Pentru ce nu se acorda esalonarile

Esalonarea la plata nu se acorda pentru impozitele care se declara, potrivit legii, in vama si pentru amenzile de orice fel care se fac venit la bugetul de stat.

Totodata, facilitatea nu va fi aplicata pentru obligatiile fiscale de a caror plata depinde acordarea sau mentinerea unei autorizatii, pentru cele care au facut obiectul unei esalonari ce si-a pierdut valabilitatea, precum si pentru obligatiile care fac obiectul esalonarilor la plata in suma totala mai mica decat limita stabilita prin norme metodologice.

Conditiile de acordare a esalonarilor

- contribuabilul sa aiba depuse toate declaratiile fiscale;
- sa se afle in dificultate generata de lipsa temporara de disponibilitati banesti conform criteriilor din norme;
- sa aiba constituita garantia;
- sa nu se afle in procedura de insolventa;
- sa nu se afle in dizolvare.

 

continuarea in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: