Garanti Bank: Vrem sa ne extindem reteaua la 100 de unitati in perioada urmatoare

Data publicarii: 09-03-2011 | Finante-Banci


Directorul general adjunct al Garanti Bank, Burak Yildiran a declarat marti ca, in perioada urmatoare, banca intentioneaza sa ajunga la 100 de unitati, acest nivel fiind suficient pentru a acoperi populatia bancabila a Romaniei.

"Aproximativ 48% din populatia Romaniei locuieste in zona rurala. Daca ne uitam la populatia bancabila, noi atingem 70-80% cu reteaua curenta de unitati. Vrem sa ajungem la 100 de unitati in perioada urmatoare. Credem ca acestea sunt suficiente pentru a creste gradul de acoperire a populatiei bancabile a Romaniei. Anul acesta vom mai deschide probabil 5 unitati in functie de oportunitatile care vor aparea pe piata", a declarat Burak Yildiran.

Garanti Bank are in prezent o retea nationala de 74 de unitati, cu 25 de agentii mai mult decat la sfarsitul anului 2009.

De asemenea, directorul general al Grupului Garanti, Murat Atay, a declarat ca anul acesta se asteapta ca Garanti Bank sa realizeze un profit de 5 milioane de euro, fara sa precizeze care a fost rezultatul obtinut in 2010.

Totodata, Murat Atay a spus ca situatia economica din Romania se va imbunatati in a doua perioada din 2011.

"Anul acesta suntem mult mai optimisti decat am fost anul trecut si avem o serie de motive. Anul acesta asteptam sa inregistram crestere economica, mai ales in partea a doua a anului. Cred ca anul acesta va fi mai bun decat anul trecut, iar anul viitor va fi mai bun decat anul acesta", a declarat Murat Atay.

Garanti Bank este o banca universala prezenta pe piata din Romania din 1998. Banca are un portofoliu de peste 200.000 de clienti, o retea de 74 de agentii, 150 ATM-uri si peste 7.000 terminale POS.

Pe langa Garanti Bank, Grupul Garanti reuneste Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare, care isi desfasoara activitatea pe piata locala sub coordonarea Garanti. Cele trei IFN-uri completeaza  gama de oferte a Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente si imobiliar - si sale & lease-back) si servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite.

Grupul Garanti a finalizat recent procesul de integrare si rebranding in care au fost implicate cele trei institutii financiare non-bancare care au functionat pana la finele anului trecut sub marca GE Money. Grupul ofera servicii financiare pe piata locala catre peste 450.000 de clienti.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: