Profitul net al Enel Green Power a crescut anul trecut cu peste 8%, la 452 milioane euro

Data publicarii: 10-03-2011 | Mediu


Compania Enel Green Power, din cadrul Grupului italian Enel, a realizat anul trecut un profit net de 452 milioane euro, in crestere cu 8,1% fata de rezultatul din 2009, de 418 milioane euro, potrivit rezultatelor publicate miercuri seara de companie.

De asemenea, veniturile Enel Green Power s-au ridicat anul trecut la 2,271 miliarde euro, fiind cu 19,8% mai mari fata de cele din 2009, de 1,895 miliarde euro. Datorie financiara neta a companiei a fost de 3,09 miliarde euro, in scadere cu 42,2% fata de datoria financiara neta de la nivelul lui 2009, de 5,34 miliarde euro.

"Lucrurile decurg conform planului de dezvoltare anuntat in momentul listarii companiei si am pus bazele unei cresteri semnificative in 2011", a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace.

Acesta a precizat totodata ca obiectivele Enel Green Power se vor baza in continuare pe diversificarea geografica extinsa si pe un mix echilibrat de tehnologie de generare.

Enel Green Power este compania Grupului Enel dedicata dezvoltarii si operarii de centrale care genereaza energie din surse regenerabile la nivel international, fiind prezenta in Europa si America. Compania genereaza 21 miliarde KWh de electricitate din surse de energie hidro, solara, eoliana, geotermica si din biomasa. Capacitatea instalata a companiei depaseste 5.700 MW, fiind produsa de peste 600 de centrale operationale in intreaga lume.

In Romania, Enel Green Power a inaugurat in decembrie anul trecut primul sau parc eolian din Romania, la Agighiol, de 34 MW. Capacitatea eoliana instalata a companiei in Romania a ajuns in prezent la un total de 64 MW, incluzand cel de-al doilea sau parc eolian pus recent in functiune de 30 MW, Salbatica I, langa Tulcea (in nordul Dobrogei).

Grupul Enel este prezent in Romania din 2005, fiind cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu 5.000 angajati si o retea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienti. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: