Recuperarea creditelor neperformante, o afacere neprofitabila. Bancile recupereaza cel mult 6%

Data publicarii: 10-03-2011 | Finante-Banci


Bancile recupereaza in prezent 4-6% din valoarea creditelor neperformante in urma vanzarii acestor portofolii, intrucat pretul a scazut drastic in ultima perioada, de la 15-25%, a declarat directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi.

"Bancile realizeaza dupa ce imprumuturile devin neperformante provizionare in proportie de 100% si dupa aceea incearca sa faca clientii sa plateasca. O alternativa este vanzarea portofoliului catre alta companie, care crede ca poate recupera mai mult. Problema este ca recent preturile au scazut drastic, de la 15-25% la 4-5-6% in prezent. Executorii nostri pot recupera mult mai mult de la acesti clienti. Astfel, daca mentinem aceste credite in portofoliu avem rezultate mai bune, dar dupa mai multe incercari repetate de recuperare esuate si dupa circa un an vom vinde aceste imprumuturi daca exista oportunitate", a spus Diosi.

El a precizat ca vanzarea de credite neperformante este o practica obisnuita in cazul bancilor din Romania si ca OTP Bank a cedat un astfel de portofoliu de valoare mica la finele anului trecut.

Mai mult in Gandul.info
Ultimele stiri pe BankNews.ro: