Bancile au executat garantii ale statului de 700.000 de euro in programul "Prima casa"

Data publicarii: 10-03-2011 | Imobiliare


Potrivit datelor Fondului National de Garantare, 16 imobile au intrat in procedura de executare

Statul a platit aproximativ 700.000 de euro drept despagubiri bancilor in contul garantiilor acordate prin programul "Prima casa", dupa ce cumparatorii nu si-au mai achitat ratele, a declarat pentru "Fin.ro" Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Acesta considera totusi ca suma este mica, in comparatie cu valoarea totala a garantiilor acordate,  de un miliard de euro.

Potrivit normelor programului, ipoteca fiind in favoarea statului, Asociatia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) are dreptul sa execute silit imobilele in vederea recuperarii garantiei platite la banci. Ministerul Finantelor este obligat sa ramburseze valoarea creditului catre banca in 15 zile de la primirea notificarii de la Fondul National de Garantare, potrivit reprezentantilor MFP.  Aurel Saramet a declarat ca suma pe care statul a trebuit sa o achite din cauza "rau-platnicilor" este mica in comparatie cu valoarea totala a garantiilor acordate prin "Prima casa", de aproximativ  1 miliard de euro.

Continuarea in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: