Nemtii pun la colt din nou turismul romanesc Si promit bulgarilor mai multi vizitatori

Data publicarii: 11-03-2011 | Turism

DesfaSurat intre 9 Si 13 martie, cel mai mare targ international de turism din lume, ITB Berlin, reuneste si cele mai mari agentii de profil. Romania, prezenta cu un stand de 611 mp Si cu 54 de expozanti, a primit din nou critici, in special din partea marilor agentii germane, printre care TUI Si Neckermann.

Astfel, in timp ce, conform agentiei Novinite, bulgarii au fost asigurati ca numarul turistilor staini care vor vizita Bulgaria va creste, oficialii romani au fost din nou atentionati ca nu gasesc solutii pentru asigurarea unor servicii de calitate la preturi rezonabile.

Detlef Hohne, directorul de produs al TUI pentru Romania, a explicat ca preturile de pe litoralul romanesc sunt "putin prea mari" pentru gustul germanilor, acest element fiind decisiv in alegerea destinatiilor de turism.

"Problematica, in momentul de fata, este mentalitatea hotelierului de a accepta cerintele turistului german", a mentionat Hohne. In replica, ministrul roman al turismului, Elena Udrea, a declarat ca "trebuie sa ne punem de acord cu ceea ce trebuie facut pentru ca litoralul romanesc sa fie operat in continuare de catre TUI.

Pretentiile acestui turoperator sunt destul de ridicate fata de ceea ce ofera litoralul romanesc. Ne multumim sa avem turisti autohtoni, nu conteaza ca vin straini sau nu, bine ca vin cativa romani cu ceva bani de la Bucuresti."

De asemenea, ministrul a asigurat oficialii TUI Si ITS ca va incerca sa rezolve macar o parte dintre problemele enuntate in timpul discutiilor.

Numarul turiStilor germani aduSi anul trecut de TUI in Romania a fost mai mic de o mie de persoane. Prezenti Si ei la ITB, bulgarii au primit asigurari ca numarul turiStilor care vor fi directionati catre litoralul lor va creSte in 2011 fata de anul precedent. Reprezentantii TUI au estimat intr-o intalnire cu Traicho Traikov, ministrul economiei Si turismului din Bulgaria, ca multi vizitatori care vor cauta litoralul bulgaresc in acest an vor veni din Rusia. De patru ori mai multi decat in 2010. 

 

citeste mai mult: capital.ro