ANAF a incasat 20 mil. euro din TVA neplatit in urma tranzactiilor imobiliare ale persoanelor fizice

Data publicarii: 14-03-2011 | Finante-Banci


Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat pentru ProTV ca pana in prezent au fost incasate 20 milioane de euro din sumele reprezentad TVA neplatit in urma tranzactiilor imobiliare efectuate de persoane fizice.

"Am avut anul trecut si am dezvoltat o verificare, spectaculoasa zic eu, pe segmentul TVA, la acele persoane fizice care in 2006-2008 au derulat tranzactii (imobiliare, n.r.)...Va pot spune ca am stabilit aproximativ 150 milioane de euro, din care am incasat 20 de milioane de euro", a spus Blejnar, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Potrivit acestuia, diferenta de 130 milioane de euro face obiectul contestarilor si al actiunilor in instanta.

Totodata, seful ANAF a precizat ca au fost impuse, la momentul controlului, sechestre sau masuri asiguratorii pentru a fi blocata posibilitatea instrainarii patrimoniului catre alte persoane, mentionand ca, chiar in timpul controlului, un mare dezvoltator a incercat sa instraineze bunurile imobiliare.

"Am avut o lupta, cu ghilimelele de rigoare, prin directia juridica, vreo jumatate de an pana am reusit sa-i anulam acea hotarare. Avea o hotarare a unei societati prin care a aportat toate bunurile in persoana fizica la o societate comerciala. Am reusit sa o anulam, am castigat in instanta si, in zilele urmatoare, va pot spune, in premiera, ca vom trece la valorificarea bunurilor", a declarat Blejnar.

Acesta nu a spus insa care este persoana vizata, deoarece exista in codul de procedura fiscala un articol care se refera la secretul fiscal si care nu ii permite sa dea nume.

 

NewsIn