ANAF are o lista cu 12 romani care au conturi de 50-60 milioane euro in bancile elevetiene

Data publicarii: 14-03-2011 | Finante-Banci


Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca a primit de la autoritatile fiscale elvetiene o lista cu 12 oameni de afaceri romani care au conturi de 50-60 milioane euro in bancile elevetiene.

"Am primit recent de la autoritatile fiscale elvetiene o lista de 12 de persoane care au, estimez eu, cam 50-60 milioane euo in bancile din Elvetia. Nu sunt oameni politici, ci oameni de afaceri", a spus Blejnar in cadrul unei emisiuni televizate.

El a precizat ca vor fi facute verificari pentru a vedea daca persoanele respective au platit impozitele aferente dobanzilor incasate pentru banii din conturile elvetiene.


"Nu stiu daca au declarat in Romania venituri din dobanzi incasate. Noi ne facem baza de date pentru a putea impozita aceste persoane", a aratat Blejnar.

Seful ANAF a mai spus ca celor care nu au platit impozite li se va aplica un impozit de 16% plus majorari de intarziere. "Vom vedea si provenienta banilor. Unde vor fi indicii de natura penala vom sesiza organele de urmarire penala. Vreau sa impozitez cu 16% toate sumele a caror sursa nu poate fi justificata", a precizat Blejnar.

 

sursa: capital.ro