Jumatate din daunele de anul trecut sunt platite de numai patru asiguratori

Data publicarii: 14-03-2011 | Finante-Banci



Allianz-Tiriac, Groupama, Astra si Uniqa au platit anul trecut indemnizatii brute insumand 2,3 mld.
lei (545 mil. euro), adica 48% dintr-un volum total de despagubiri de 4,7 mld. lei achitate in 2010 pe segmentul asigurarilor generale, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor publicate de asociatia asiguratorilor (UNSAR) si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Allianz, a doua companie din piata dupa primele brute subscrise, a platit cel mai mare volum de daune, de 765 mil. lei, in timp ce francezii de la Groupama au achitat despagubiri de peste 614 mi. lei. Astra, care a urcat anul trecut pe primul loc in clasamentul asiguratorilor, a platit despagubiri de 522 mil. lei, fiind urmata de Uniqa Asigurari, cu 397 mil. lei.

Despagubirile achitate de cele patru companii reprezinta 72% din totalul de 3,2 mld. lei al primelor brute subscrise de acestea pe segmentul asigurarilor generale. Un volum important de despagubiri au mai platit BCR Asigurari si Asirom, cu 357 mil. lei si respectiv 332 mil. lei, ambii asiguratori situandu-se intre primele zece companii dupa volumul primelor brute subscrise.

 

integral in: zf.ro