O noua statiune balneara de lux in Turda. Investitia este estimata la 50 milioane euro

Data publicarii: 15-03-2011 | Turism


Pe langa hoteluri de trei, patru si cinci stele, statiunea va dispune si de patinoar, hipodrom, teren de golf

Romanii s-ar putea bucura in cinci ani de o noua statiune balneara de lux in apropierea orasului Turda, investitia fiind estimata la 47,5 milioane euro. Pe langa hoteluri de trei, patru si cinci stele, statiunea va dispune si de patinoar, hipodrom, teren de golf, in zona urmand sa fie reabilitate si renovate in total patru foste mine de sare.

"Statiunea este unul dintre proiectele pe care dorim sa ne axam. Aceasta va cuprinde doua complexuri balneare, unul denumit «Floare de Sare», care se va adresa turistilor cu posibilitati financiare mai mari, si inca unul pentru turistii cu bugete mai reduse", a declarat pentru gandul primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie.

Fosta mina de sare din Turda - Durgau a fost exploatata pana in 1932, si a fost deschisa partial in scop turistic in 1993, fiind partial modernizata in 2009-2010. In vecinatatea ei se afla doua lacuri sarate, fiind create astfel facilitatile pentru scopuri recreative si de sanatate. Deja aceste saline atrag turistii, in 2010 circa 375.000 de persoane cumparand tichete pentru a le vizita. Proiectul statiunii balneare, care este initiat si promovat de Primaria Turda, este in cautarea de investitori, fiind prezentat recent la forumul de afaceri arab-roman.

Integral in Gandul.info
Ultimele stiri pe BankNews.ro: