BRD mizeaza in acest an pe un profit net de cel putin 500,5 milioane de lei

Data publicarii: 15-03-2011 | Finante-Banci


Banca a prevazut investitii in crestere, in principal pe segmentul informatic si imobiliar

Conducerea BRD estimeaza pentru acest an un profit net "stabil sau in usoara crestere" fata de rezultatul din 2010, de 500 mil. lei, pe fondul unei plafonari sau "usoare scaderi" a costului riscului. Institutia isi propune mentinerea portofoliului pe segmentul persoanelor fizice si cresterea cu 5%-10% a celui de pe segmentul firmelor.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2011,  BRD-Groupe Societe Generale  isi propune sa obtina in acest an un profit net "stabil sau in usoara crestere" comparativ cu cel din 2010, pe fondul unei plafonari sau "usoare scaderi" a costului riscului. Banca a inregistrat anul trecut un profit net de 500,5 milioane de lei (118,9 milioane de euro), cu 36% mai redus fata de castigul din 2009, in conditiile in care provizioanele au crescut cu 41%.

Totusi, institutia se plaseaza pe prima pozitie din sistemul bancar in functie de rezultatul net calculat in standarde romanesti de contabilitate (profitul din care se distribuie dividendele aferente exercitiului financiar).

Integral in Fin.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: