Lucrarile la metroul Raul Doamnei-Eroilor incep la sfarsitul lui aprilie si vor costa 215 mil.euro

Data publicarii: 15-03-2011 | Diverse

 

Ministrul Tranporturilor, Anca Boagiu, a declarat luni ca lucrarile la tronsonul de metrou Raul Doamnei-Eroilor, de pe Magistrala 5, Drumul Taberei-Pantelimon, au fost atribuite unui consortiu italiano-spaniolo-roman, valoarea contractului ridicandu-se la 215 mil. euro (919 mil.lei), plus TVA.

"Astazi (n.r. luni), acest vechi proiect devine o realitate. Consortiul de firme Astaldi-FCC-Delta ACM si AB Construct vor realiza lucrarile de structura si rezistenta, care vor incepe la sfarsitul lunii aprilie, avand ca termen estimat pentru punerea in functiune anul 2014", a spus Boagiu.

Aceasta a precizat ca lungimea traseului Raul Doamnei-Eroilor este de 6,22 km si va avea noua statii - Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara si Eroilor.

"Se realizeaza astfel pentru bucuresteni extinderea retelei de metrou din sud-vest spre nord-estul Municipiului Bucuresti, cu perspectiva de dezvoltare spre zonele Pantelimon, Cernica si Domnesti", a precizat ministrul transporturilor.

Studiul de fezabilitate pentru acest tronson a fost definitivat si elaborat in perioada 2007-2008. Fondurile pentru acest proiect vor fi jumatate de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si jumatate de la Guvernul Romaniei.

"Beneficiile pentru bucuresteni ale acestui tronson vor fi deosebite, va deservi pentru peste 200.000 de bucuresteni", a mai explicat Boagiu.

Totodata, directorul general Astaldi Romania, Canino Pier Luca, a precizat pentru NewsIn ca aceasta este prima magistrala noua de metrou dupa 1989 si ca lucrarile de structura si rezistenta ("la rosu") vor fi finalizate in aprilie 2013.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: