Dolarul a coborat sub pragul de 3 lei. Se afla la minimul ultimelor 12 luni

Data publicarii: 15-03-2011 | Finante-Banci



Comparativ cu nivelul de vineri, paritatea leu/dolar a scazut cu 6,09 bani.  De la inceputul anului, moneda nationala s-a apreciat fata de cea americana cu 6,6%, de la 3,2056 lei/dolar

Leul a consemnat ieri o apreciere pronuntata fata de moneda americana, cursul de schimb anuntat de Banca Nationala, de 2,9947 lei/dolar, coborand la minimul ultimelor aproape 12 luni. Un curs mai mic a fost afisat de banca centrala la 18 martie 2010, de 2,9817 lei/dolar.

Comparativ cu nivelul de vineri, paritatea leu/dolar a scazut cu 6,09 bani. Dealerii bancilor spun ca aprecierea monedei nationale fata de cea ame-ri-cana se datoreaza in mare parte mis-ca-rilor inregistrate de euro fata de dolar. Intarirea monedei unice europene a inceput imediat dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, a lasat sa se inteleaga ca, in aprilie, institutia ar putea creste dobanda-cheie. In acelasi timp, investitorii au pariat pe euro mai ales dupa ce Fed a anuntat ca nu va raspunde in acelasi fel la inflatia determinata de cresterea preturilor petrolului si alimentelor.

Integral Fin.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: