Comisia Europeana cauta angajati. Cum devii functionar public in UE, cu un salariu de pornire de 2.500 de euro?

Data publicarii: 15-03-2011 | HR/Cariere


Daca vrei sa urmezi o cariera de functionar public intr-una din institutiile europene, incepand din 16 martie Comisia lanseaza o noua sesiune de recrutari pentru joburi de administrator. In functie de domeniul in care te-ai format sau in care ai experienta, poti lucra in drept, economie sau elaborarea de politici. Si desi etapele recrutarii sunt destul de anevoioase, iar perioada de timp in care vei parcurge toate probele recrutarii poate ajunge si la 9 luni, salariul pe care poti sa-l castigi merita toate eforturile: intre 2.500 si 17.000 de euro pe luna.

Campania pe care site-ul oficial de recrutari al Comsiei Europene - EPSO, o lanseaza pe 16 martie face parte din calendarul obisnuit al concursurilor pentru ocuparea unor postiuri in institutiile Uniunii Europene.
Astfel, in lunile martie-aprilie, EPSO organizeaza competitii pentru administratie publica europeana, comunicare si drept, in iunie-iulie, pentru lingvisti si traducatori, iar pentru asistenti, in noiembrie-decembrie.
 
Pe posturile de asistenti sunt singurele pe care se pot angaja si persoane fara studii superioare, motiv pentru care concurenta este foarte mare, dar recrutarea se face in functie de vechimea pe un post similar, nu mai putin de trei ani.
 
Pentru prima data la concurs pot participa si studentii

Noutatea concursurilor din acest an este ca EPSO accepta, in premiera, candidaturi si de la studentii in ultimul an al primului ciclu de studii universitare, a anuntat ieri Comisia.
 
O alta schimbare intervenita in procedura de selectie din acest an se refera la faptul ca o parte esentiala a procesului de evaluare va fi acum disponibila in toate cele 23 de limbi oficiale ale UE.
 

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: