Ministerul Agriculturii cauta modalitati de subventie a dobanzii la creditele agricole, spune Tabara

Data publicarii: 16-03-2011 | Finante-Banci


Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat marti, ca institutia pe care o conduce cauta modalitati de subventie a dobanzilor la creditele agricole si crede ca in urmatorii ani bancile vor reduce dobanzile la astfel de imprumuturi.

"Am facut demersuri catre consiliul de ministri al UE pentru a gasi modalitati de sustinere, poate chiar o subventie, a dobanzii la creditele agricole. Ne-am bucura daca am avea o sustinere de 30% a dobanzii", a mentionat Tabara, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a spus ca exista diferente intre ceea ce inseamna dobanzile la creditele agricole din Franta sau din Germania si cele din Romania. "Este primul an in care bancile vin catre sectorul agricol. Sunt convins ca in perioada urmatoare, in urmatorii ani, dobanzile se vor reduce", a mentionat Tabara.

MInistrul agriculturii a mai spus ca va propune bancilor sa lanseze credite, in parteneriat, pentru cumpararea de terenuri in vederea formarii de exploatatii agricole.

"S-ar putea ca, la viitoare intalnire de la minister, sa lansam si ideea acelui credit pentru cumparare de teren in vederea formarii de exploatatii agricole. Este un credit care lipseste de foarte multi ani. Daca noi am fi avut creditul care era prevazut in legea 83 din 1993 cred ca marimea exploatatiilor era cu totul alta. Eu cred ca trebuie sa gasim aceasta solutie, mai ales ca valorile terenurilor se aseaza ", a mai spus Tabara. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: