Contributiile sociale platite de catre angajator vor fi reduse cu 2% in 2007

Data publicarii: 14-09-2006
Contributiile sociale vor fi reduseContributiile sociale (pensii, somaj, sanatate) platite de catre angajator vor fi reduse cu 2% in anul 2007, de la 30,5% la 28,5%, a declarat, miercuri, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, transmite NewsIn. "Este unul dintre punctele slabe remarcate la Romania de catre Banca Mondiala. Clasamentul Bancii Mondiale este laudativ dar si o provocare pentru mine ca ministru de finante sa intervin in acele zone mai slabe. Este vorba despre plata taxelor si costul fortei de munca", a precizat Vladescu, cu ocazia prezentarii Raportului Bancii Mondiale Doing Business 2007.

Conform Raportului, Romania este clasata pe locul doi mondial din punct de vedere al reformelor din ultimii doi ani, dupa Georgia.

La sfarsitul lunii august, Ministerul Finantelor a inceput discutiile cu ordonatorii principali de credite pentru elaborarea proiectului de buget pentru anul 2007, deficitul bugetar programat fiind de 2% din PIB.

Ponderea veniturilor in Produsul Intern Brut, in anul 2007, va fi de 31-32%, in conditiile in care in ultimii ani Romania a colectat venituri totale care au reprezentat in medie de 30% in PIB.

In 2007, Romania va contribui la bugetul comunitar cu 1% din PIB. In plus, bugetul de stat trebuie sa contribuie, in 2007, la cofinantarea fondurilor europene cu 0,4-0,5% din PIB si cu 0,1-0,2% din PIB pentru sustinerea reformei sistemului de pensii.

Ca politici fiscale, anul 2007 va mentine actualele cote ale taxelor principale (TVA -19%, cota unica pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor -16%), singurele noutati fiind cele legate de aplicarea legislatiei comunitare pentru impozitele directe si indirecte, precum si noi reglementari procedurale privind combaterea evaziunii fiscale.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: