Bank of America: Lucrurile au inceput sa se schimbe in bine in Romania

Data publicarii: 16-03-2011 | Economie



Lucrurile au inceput sa se schimbe in bine in Romania. Acesta este mesajul pe care cea mai mare banca din Statele Unite, Bank of America, il transmite investitorilor prin intermediul unui raport. Analistii bancii vad cu ochi buni noul Cod al Muncii, despre care spun ca va duce la o crestere a competitivitatii.

Cel mai mare grup bancar din Statele Unite, Bank of America-Merrill Lynch, a trimis o echipa de analisti in Romania pentru a analiza la cald starea economiei. Expertii bancii au stat doua zile la Bucuresti si au discutat cu decidenti si cu jucatori din mediul privat. Concluziile misiunii sunt imbucuratoare: situatia Romaniei a inceput sa se imbunatateasca: reformele si procesul de consolidare continua.


Analistii Bank of America sunt optimisti si in privinta absorbtiei fondurilor europene dupa ultimele date prezentate de autoritati. Mediul politic ramane dificil, dar nu la fel de mult pe cat aratau precedentele rapoarte ale Bank of America. Analistii bancii noteaza ca o crestere economica de 1,5% poate parea dezamagitoare pentru o tara ca Romania, dar ca aceasta perioada marcheaza o imbunatatire a dezechilibrelor externe si a competitivitatii. Si ultimele masuri legislative sunt salutate.

 

integral in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: