Comertul mai atrage o jumatate de miliard de euro. Cine sunt investitorii care cred in revenirea consumului

Data publicarii: 16-03-2011 | Economie


Cora va deschide in acest an doua hipermarketuri - la Drobeta-Turnu Severin si Arad - si a inceput un proiect de investitii de 100 mil. euro intr-un mall
Marii retaileri din Romania, care au format in ultimii zece ani o piata de7-8 miliarde de euro anual, mai au la dispozitie o jumatate de miliard de euro in acest an pentru investitii, desi a apus vremea in care cumparatorii puneau de-a valma in cosuri produsele.

Comertul modern castiga tot mai mult teren in Romania, iar cele cateva zeci de companii care se bat pe banii cumparatorilor ro-mani au deopotriva motive de ingrijorare, dar si de speranta, scrie revista BUSINESS Magazin (www.businessmagazin.ro)
In 2010, cheltuielile gospodariilor pentru bunuri de larg consum au scazut cu 5% fata de anul anterior, conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piata GfK.
Incercand sa se adapteze greutatilor financiare, "consu-matorii au redus din volumul cosului de cumparaturi. In 2010 ei au facut cumparaturi mai rar si au renuntat la produsele de rasfat", spune Raluca Raschip, consumer goods director GfK Romania. Acum chibzuiala este cuvantul cheie pentru cele mai multe din gospodarii, iar bilantul retelelor comerciale ilustreaza clar acest lucru.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: