Incep targurile de joburi. Cum sa-ti faci un CV care sa nu fie aruncat la gunoi

Data publicarii: 16-03-2011 | HR/Cariere

Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta profesionala si iti cauti alt job sau daca esti somer de mai multa vreme si vrei sa te angajezi, in aceasta primavara ai mai multe sanse sa-ti gasesti ceva pe placul tau. Pe langa faptul ca angajatorii au anuntat la acest inceput de an ca vor relua angajarile intr-un ritm mai alert decat anul trecut, aprilie se anunta si luna targurilor de joburi.
Cum sa faci, insa, ca CV-ul tau sa fie o adevarata carte de vizita si sa nu fie aruncat la cos imediat ce parasesti standul?

La acest inceput de an, angajatorii le dau vesti bune celor care isi cauta un loc de munca, acestia fiind dispusi sa faca mai multe angajari decat in anii anteriori.
De exemplu, potrivit celui mai nou studiu privind intentiile de angajare, unul din cinci patroni vrea sa faca recrutari in urmaroarele trei luni, numar in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
 
Pe de alta parte, targurile de joburi din aprilie se anunta mai bogate in oferte de joburi decat anul trecut.
 
Daca vrei sa-ti cauti de lucru, poti participa in 8 si 9 aprilie la Angajatori de Top, sau la bursa de locuri de munca organizata de stat, in 14 aprilie.
 
Oferta de locuri de munca vacante nu este, insa, singurul lucru de care este nevoie pentru a fi angajat. CV-ul este primul pas pentru a fi chemat ulterior la interviu.

Cum trebuie sa-ti faci CV-ul?
 
Gandeste-te ca cei la care urmeaza sa trimiti CV-ul vad sute sau chiar mii de astfel de documente inainte de a ajunge la al tau. Prin urmare, acesta trebuie sa fie, in primul rand, cat mai scurt, concis si lizibil.
 
Nu porni de la ideea ca daca are mai multe pagini impresioneaza mai mult. Total gresit! Incearca sa comprimi toata activitatea profesionala pe o pagina - maximum doua. Daca CV-ul tau are mai mult de-atat, este posibil ca angajatorul sa nici nu-l citeasca.

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: