Reesalonarea datoriilor sub 10.000 de lei ar putea fi acceptata fara garantii

Data publicarii: 17-03-2011 | Finante-Banci



MFP nu a decis daca pragul minim al restantelor va fi de 5.000 de lei sau dublu

Firmele si persoanele fizice cu datorii la stat de pana la 10.000 de lei, care vor dori sa isi reesaloneze restantele la plata, ar putea scapa de constituirea de garantii, potrivit Normelor Metodologice ale proiectului OUG care se afla in lucru pe masa Ministerului de Finante.

Reprezentantii MFP au in lucru doua variante in ceea ce priveste pragul mi-nim pana la care nu se percep garantii. Astfel, se discuta daca pragul sa fie de 5.000 de lei sau de 10.000 de lei, potrivit unor surse apropiate discutiilor. 

Normele metodologice ale pro-iec-tu-lui de lege privind reesalonarea da-to-riilor vor fi aplicate la 30 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial a legii.

Potrivit proiectului de Ordonanta de Urgenta, firmele si persoanele fizice vor putea sa isi reesaloneze datoriile catre stat pe o perioada de maximum cinci ani, in care vor plati dobanzi de 0,03% sau 0,04% pe zi, in functie de tipul de garantie constituita.

In ceea ce priveste garantiile care trebuie constituite pentru cei cu datorii mai mari de 10.000 de lei, acestea pot fi de orice fel, atat timp cat bunul garantat are valoare de piata, au explicat pentru "Fin.ro" reprezentanti MFP.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: