Credit Europe: Vom incheia anul cu 360.000 de carduri de credit

Data publicarii: 18-03-2011 | Finante-Banci



Credit Europe, o banca de talie medie dupa active dar care domina piata cardurilor de credit, si-a planificat sa isi majoreze portofoliul anul acesta cu 10% anul acesta, pana la 360.000 de unitati.

"Este loc de crestere pe piata cardurilor de credit, pentru ca in continuare utilizarea ramane foarte scazuta", spune Omer Tetik, presedintele bancii.


Credit Europe, filiala locala a grupului controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin, a crescut agresiv pe cardurile de credit in anii de boom, fiind primul jucator care a oferit pe plan local programe de bonusuri pentru achizitiile de la comercianti si plata in rate fara dobanda. In ultimii ani portofoliul de carduri al bancii a stagnat.
"Numarul de carduri nu a mai crescut, dar avem mai multi clienti activi", spune Tetik.

Banca este un jucator de talie medie dupa active, cu aproape 1,2 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut. Portofoliul de credite a coborat usor, spre palierul de 800 de milioane de euro.
Pentru anul acesta banca si-a planificat sa isi mentina activele, dar profitul brut ar trebui sa urce cu 50%, pana la 5,4 mil. euro. 

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: