Numarul asigurarilor de locuinte din Romania s-a triplat, pe fondul evenimentelor din Japonia

Data publicarii: 18-03-2011 | Finante-Banci



In prezent, doar 5,5% din proprietari au o astfel de asigurare  Costul acesteia este de 10 euro sau 20 de euro, in functie de tipul casei

Dezastrul din Japonia, care a avut loc pe 11 martie 2011, a determinat ca numarul de locuinte din Romania asigurate printr-o polita obligatorie sa creasca, dupa aceasta data, de aproape trei ori, de la 300-400 de polite emise pe zi, de la inceputul anului, la 1.000-1.200 de polite in prezent, a precizat Marius Bulugea, directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

La inceputul lunii martie, 5,5% din numarul total de locuinte din Romania, care se ridica la 8,385 milioane, erau asi-gurate printr-o polita obligatorie. Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), 24% din locuinte sunt asigurate prin polite facultative, adica peste 2 mi-lioane de locuinte, in special cele care au fost cumparate printr-un credit ipotecar.

,Nu este un ritm neaparat satis-facator. Pentru mine satisfacator este ca peste 8 milioane de oameni sa aiba pana la 15 iulie o asigurare. Oamenii trebuie sa inteleaga ca poate cel mai important lucru din viata lor va fi casa in care lo-cuiesc. Sunt generatii intregi care traiesc in aceeasi casa, iar noile generatii  vor lo-cui in con-tinuare in acea locuinta. Astfel, ei trebuie sa constientizeze necesitatea unei asigurari pentru case, mai ales ca natura este imprevizibila", a explicat, pentru ,,Fin.ro", seful PAID.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: