Harghita, Covasna si Mures s-au prezentat la Targul International de Turism cu 'Tinutul Secuiesc'

Data publicarii: 18-03-2011 | Turism



Judetele Harghita, Covasna si Mures isi vor promova turismul prin standul Tinutului Secuiesc, la cea de-a doua editie a Targului International de Turism Holiday Market, organizat in perioada de 17-20 martie de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania.

In centrul international de conferinte al Parlamentului Romaniei, pe o suprafata de 72 mp, zece firme din domeniul turistic, asociatii si autoritati publice locale prezinta obiectivele turistice, posibilitatile de recreere si divertisment din judetele Harghita, Covasna si Mures.

Decoratia principala a standului este casa secuiasca expusa deja la Hungexpo in Budapesta, in fata careia, stand pe o banca, o papusa imbracata in port secuiesc ii intampina pe vizitatori. Organizatorii ofera posibilitatea degustarii de produse traditionale secuiesti: mezeluri, cascaval, paine de casa, prajituri de casa si palinca. Cei interesati pot invata metodele traditionale de ornare a oualor cu ajutorul unei fete in port popular de la Fundatia Guzsalyas.

Administratorul public al Consiliului Judetean Harghita, Birtalan Jozsef, a declarat, cu ocazia deschiderii targului, ca prezenta Tinutului Secuiesc la targurile turistice din Bucuresti devine deja o traditie. "Consider ca fiind foarte util si important prezenta noastra la aceste targuri. La targul organizat de ANAT ne prezentam intr-o forma noua, dorim sa transmitem sentimentul pe care o poate simti turistul cand viziteaza regiunea noastra", a declarat Birtalan.

S-au prezentat prin materiale informative Consiliul Judetean Harghita, Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna, Biroul de Informare din Odorheiu-Secuiesc, Hotel Bradul din Miercurea-Ciuc, Hotel Tarnava din Odorheiu-Secuiesc, Pensiunea Lazar, Asociatia Pensiunilor Turistice din Valea Ghimes, Asociatia de Turism din Baile Tusnad, precum si autoritatile publice locale din Targu Secuiesc si Sovata. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: