Vi se pare ca in Romania sunt prea multe banci - inca nu ati vazut totul

Data publicarii: 18-03-2011 | Finante-Banci



Incurajate de primii muguri de crestere economica de dupa criza, bancile din Vest isi redeschid seifurile cu bani pentru Romania. UniCredit, cea mai mare banca italiana, da tonul investitiilor: 300 de sucursale noi pana in 2015, scrie revista Money Express in editia curenta.

La cei 45 de ani abia impliniti, Rasvan Radu, Seful executiv al UniCredit Țiriac Bank, este cel mai tanar presedinte al unei banci din top zece de pe piata locala.

 De formatie inginer, Radu este un bancher de moda noua - si‑a inceput cariera dupa Revolutie si a lucrat numai in domeniul bancar: a debutat la BCR, a continuat cu CEC si apoi cu Raiffeisen Bank. Din 2005, conduce operatiunile din Romania ale UniCredit, un gigant de origine italiana, care se pare ca abia de acum inainte isi va arata adevarata forta la noi in tara.

In timp ce alte banci inca mai inchid unitati, UniCredit Si‑a propus sa deschida circa 900 de sucursale noi in regiunea Europei de Est Si a Balcanilor pana in 2015. Dintre acestea, 300 vor fi in Romania, 300 in Turcia, 120 in Ungaria Si 180 in alte state, in principal in Rusia, Bulgaria Si Serbia. "Romania este foarte importanta pentru grupul UniCredit. Este a doua tara ca marime din Europa de Centrala Si de Est dupa Polonia Si a doua din Balcani dupa Turcia", spune Rasvan Radu, cel care are misiunea de a pune in practica planurile italienilor in tara noastra. Asta inseamna mai mult decat o dublare a retelei actuale a bancii care numara in prezent 235 de sucursale.

Integral pe Money.ro

 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: