Guvern: Reabilitarile fatadelor cladirilor se vor putea face de primari fara acceptul proprietarilor

Data publicarii: 21-03-2011 | Imobiliare


Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a anuntat, duminica seara, ca Legea privind masurile de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor a fost adoptata de Executiv, noul act normativ oferind posibilitatea primarilor sa reabiliteze fatadele fara acceptul proprietarilor.

Potrivit Elenei Udrea, administratiile locale  vor putea decide reabilitarea fatadelor fara a avea nevoie de acceptul proprietarilor, iar cheltuielile vor fi suportate de catre autoritatea locala. Cu toate acestea, administratiile locale vor putea recupera dupa finalizarea lucrarilor banii investiti de la proprietar.

Udrea a mai sustinut ca proprietarii care isi dau acordul pentru reabilitarea cladirilor lor vor beneficia de subventii si de reduceri a impozitului pe cladiri. Ministrul a precizat ca  cei care au un venit net lunar pe membru de familie mai mic decat castigul lunar pe economie nu vor fi obligati de noul act normativ sa returneze banii cheltuiti de primarie pentru reabilitarea fatadei. Elena Udrea a subliniat ca legea adoptata de Guvern nu are ca obiectiv blocurile de locuinte, acestea fiind deja  in programul de reabilitare termica. Ministrul a precizat ca legea se refera la reabilitarea cladirilor vechi si a celor istorice.

Ministrul Turismului si Dezvoltarii a mai sustinut ca aceasta lege este necesara deoarece cladirile vechi pun "in pericol viata celor care locuiesc in ele". 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: