Legea Turismului: Hotelurile trebuie sa fie deschise intre 1 mai si 1 octombrie

Data publicarii: 21-03-2011 | Turism


Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat, duminica seara, dupa sedinta de Guvern, ca a fost adoptata Legea Turismului, act normativ ce i-ar putea obliga pe operatorii de turism sa-si mentina hotelurile deschise in intervalul 1 mai-1 octombrie.

Mai mult, legea ii va obliga, daca va fi adoptata de Parlament, pe cei care fac afaceri din turism sa asigure reabilitarea hotelurilor sau a cladirilor ce au ca scop turismul pentru "a atrage turistii pe litoral", dupa cum a afirmat  Elena Udrea.

De asemenea, legea atat de mult dorita de Elena Udrea pune bazele unei structuri autonome ce va apartine de Ministerul Turismului si care va promova turismul in Romania.  Udrea a spus ca seful acestei institutii va  fi numit direct de catre ministrul Turismului. Totodata, actul normativ stimuleaza  infiintarea  de ONG-uri  ce vor putea promova turismul la nivel local si regional. Proiectul de lege a fost transmis de Guvern  Legislativlului spre dezbatere in procedura de urgenta.

Ministrul Turismului a precizat ca ministerul nu poate actiona in privinta preturilor stabilite de operatori, fiind o piata libera. Ea a spus ca turistii straini sunt deranjati de preturile mari practicate de hotelierii de pe litoral, dar ca patronii nu le scad deoarece sunt turisti romani dispusi sa plateasca  sumele respective.  "Cat timp exista in Romania turisti care isi permit sa plateasa preturile acestea mari in timpul sezonului estival, e greu sa le ceri hotelierilor sa scada preturile", a spus Udrea.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: