Volksbank zice adio vechiului model de business si relanseaza ipotecarele

Data publicarii: 21-03-2011 | Finante-Banci


Cea mai expusa banca in conflictul iscat anul trecut intre clienti Si banci de normele Ordonantei nr. 50/2010 revine pe piata la finele lunii cu creditul ipotecar retail, dupa doi ani de pauza.

Cea mai mare parte a problemelor cu clientii pe tema OUG nr. 50/2010 a fost rezolvata pana in decembrie, afirma Lucian Cojocaru, vicepreSedintele bancii responsabil de clientela retail Si corporate. In toamna lui 2010, clientii ne-mul-tumiti ai Volksbank reprezentau 25% din totalul portofoliului (155.000 de clienti activi).

Multe din plangerile clientilor erau legate de comisionul de risc, dar Si de dobanda creditelor in euro, care nu se preciza daca este fixa sau variabila, aceasta fiind exprimata sub forma unui procent. Interesul bancii era sa o considere variabila, deci calculata in functie de Euribor, a carui creStere este aSteptata, iar clientii preferau sa o considere fixa, pentru a conserva costurile actuale. "Am ales o solutie de compromis: in contractele de acum dobanda este fixa o perioada de 5 - 7 ani, dupa care este variabila, adica Euribor plus o marja. Jumatate din cei cu care am avut discutii pe tema OUG nr. 50 au agreat aceasta formula, altii au intrat direct pe dobanda variabila", spune Cojocaru. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: