Programul Piste pentru bicliclisti va fi lansat in mai si are alocati 50 milioane lei

Data publicarii: 22-03-2011 | Mediu



Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, luni, ca in mai va fi lansat Programul "Piste pentru bicliclisti", pentru care sunt alocati 50 de milioane de lei, iar autoritatile locale trebuie sa vina cu propuneri de proiecte in acest sens.

"Pornim un program, 'Piste pentru biciclisti', care imi este foarte drag, pentru ca imi place sa merg cu bicicleta. Pornim acest program prin Fondul de Mediu, in luna mai cel tarziu, si in mediul rural, si in mediul urban. Avem nevoie de un mediu sanatos, iar aceste programe - Casa Verde, Rabla - duc spre o economie verde, spre noi locuri de munca si spre un confort mai mare al cetateanului", a declarat Borbely, luni, la demararea Programului Rabla 2011 pentru persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale.

In acest context, ministrul Mediului a dat ca exemplu faptul ca am putea merge cu bicicleta de la Reghin la Targu Mures in cateva ore, pe malul Muresului, daca s-ar amenaja o pista in acest sens.

De asemenea, ministrul Laszlo Borbely a precizat ca in luna aprilie va fi lansat si Programul "Casa verde", pentru care in 2010 Ministerul Mediului primise circa 18.500 de dosare, din care fusesera facute plati pentru 2.500 dosare. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: