Francul Elvetian atinge niveluri record. Ratele la credite cresc si ele

Data publicarii: 22-03-2011 | Finante-Banci



Dupa catastrofa din Japonia, panica a dus la cresterea puternica a cererii pentru monedele "refugiu". Francul Elvetian a atins maxime istorice in fata dolarului. Ratele la creditele in Franci Elvetieni ar putea creSte mai mult daca situatiile din Japonia si din Libia nu se calmeaza cat mai rapid.

Panica ce a pus stapanire pe piete in urma catastrofei din Japonia a dus la creSterea puternica a cererii pentru monedele percepute in mod traditional drept <> in situatii de criza, astfel incat, saptamana trecuta, Francul Elvetian s-a apreciat cu 2,2% in fata Dolarului American, atingand maxime istorice : USD/CHF a atins joi cotatia record de 0,8917.

In plus, in mod aparent paradoxal, Yenul Japonez s-a apreciat la randul sau pe pietele valutare. « Speculatorii au mizat pe Yen in conditiile in care se aSteptau ca o parte dintre companiile japoneze sa repatrieze capitaluri in vederea reconstructiei facilitatilor locale, iar companiile de asigurari sa vanda active detinute in strainatate pentru a acoperi cererile pentru daune, ambele situatii ducand la cumpararea de volume importante de Yeni.

Continuarea in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: